Op zoek naar gestra producten en diensten?

Casestudy

Chemisch bedrijf

Een Duits chemisch bedrijf had te kampen met energieverliezen binnen hun condenspottenpopulatie.

Voordelen voor de klant

Klant

Een bekend chemisch bedrijf, gevestigd in Duitsland, had te kampen met energieverlies in hun condenspotten. Er zijn vele toepassingen die afhankelijk zijn van stoom in een chemische fabriek en een gezonde condenspot populatie is essentieel voor productieve dagelijkse activiteiten. Het was van essentieel belang om de juiste partner te vinden om mee samen te werken, om zo het veiligste en meest efficiënte proces op te bouwen. De langetermijnrelatie met GESTRA was essentieel om de gewenste resultaten te bereiken.

Close up of worker in full ppe

Oplossing

Het chemisch bedrijf had een proces nodig voor het testen van condenspotten, dat hen zou helpen om de status en prestaties van hun stoomsysteem vast te stellen. Door defecte condenspotten te identificeren, konden ze deze vroegtijdig vervangen, de productkwaliteit behouden en belangrijke energiebesparingen realiseren. Het overheidsinitiatief 'energieverkenners' bood de perfecte gelegenheid om een proces op te zetten in samenwerking met GESTRA. Het bedrijf organiseerde een training voor een groep van hun leerlingen en kocht een aantal VKP Ex ultrasone testers van GESTRA. De ultrasone tester VKP 42 Ex is een gebruiksvriendelijke mobiel testapparaat waarmee defecte condenspotten kunnen worden opgespoord. De leerlingen kregen de opdracht hun eigen controles uit te voeren om vast te stellen waar condenspotten moesten worden vervangen.

Resultaat

Dankzij de steun en het advies van GESTRA heeft dit grote chemiebedrijf een energiebesparing van wel 20% kunnen realiseren. Door een proces voor het testen van condenspotten met de VKP 40 Ex van GESTRA te implementeren, werd het bedrijf in staat gesteld om te bepalen waar en wanneer defecte condenspotten moesten worden vervangen. Het bedrijf is nu in staat om de piekefficiëntiete handhaven, in de veilige wetenschap dat ze kunnen vertrouwen op de expertise van GESTRA in deze complexe industrie 

Uw lokale experts op het gebied van stoom en condensaat

Wij willen u graag helpen met de juiste oplossingen voor uw sector