Op zoek naar gestra producten en diensten?

Gedeelde duurzaamheids- doelstellingen

Naar een betere wereld in de toekomst

Elke dag werken wij met onze klanten samen om hun energie-efficiëntie te verbeteren en hen te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. De 120-jarige erfenis van GESTRA is altijd gericht geweest op het gebruik van Duitse precisietechniek om de operationele betrouwbaarheid zo duurzaam mogelijk te maximaliseren.

Als onderdeel van de Spirax-Sarco Engineering groep werken we samen om de doelstellingen van de One Planet te bereiken: Engineering met een doelgerichte strategie.

De zes kerninitiatieven definiëren onze inzet om verandering teweeg te brengen.

Net zero carbon

Nul CO2 uitstoot

Biodiversity net gain

Biodiversiteit netto toename

Environmental improvements

Milieuverbeteringen

Sustainable products

Duurzame producten

Supply chain sustainability

Duurzaamheid in de toeleveringsketen

Community wellbeing

Welzijn van de Gemeenschap

GESTRA's Silver EcoVadis Rating

GESTRA heeft een Silver rating voor duurzame inkoop van EcoVadis, 's werelds meest betrouwbare organisatie voor duurzaamheidsbeoordeling.

EcoVadis rangschikt organisaties volgens strenge criteria op het gebied van milieu-, sociale en ethische risico's. Nog eens 21 benchmarks voor maatschappelijk verantwoord ondernemen worden berekend over vier thema's: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen.

De Wereldklimaattop op COP27

Als onderdeel van de Spirax Sarco Engineering Group was GESTRA er trots op hoofdsponsor te zijn van Glasgow's World Climate Summit, een belangrijk randevenement van COP26. In november 2022 deden we dat opnieuw toen de top samenkwam tijdens  COP27 in Egypte.

We zijn ook blij dat we een van de FTSE100-bedrijven zijn die zich hebben aangesloten bij de door de VN gesteunde Race to Zero en Business Ambition voor 1,5°C-campagnes.

De COP27, die werd georganiseerd door Egypte in het resort in Sharm El Sheikh, zagen de uitdagingen die voor ons liggen als urgenter dan ooit.

Tijdens de Wereldklimaattop van vorig jaar in Egypte, sloot Amanda Williams, Spirax Sarco's Head of Sustainability (Steam Specialties) zich aan bij het panel voor het opschalen van innovatie en financiering voor het CO2 arm maken van de zware industrie.

Amanda sloot zich tevens aan bij vertegenwoordigers van Carbon Tracker Initiative, ArcelorMittal, London Stock Exchange, UNIDO en de ICCA om ontwikkelingen te bespreken om deze moeilijk te verminderen sectoren vooruit te helpen in hun inspanningen.

Duurzame stoom als natuurlijke technologie

Met zijn ongeëvenaarde thermodynamische eigenschappen is stoom van vitaal belang voor diverse sectoren over de hele wereld. De toepassingen zijn talrijk en het toekomstig potentieel is nog in ontwikkeling, maar in wezen is het een van de meest duurzame energiebronnen.

Ontdek waarom wij stoom zien als 'natuurlijke technologie', en waarom wij geloven dat de toekomst van stoom de toekomst van onze planeet veilig zal stellen.

Meer informatie over GESTRA

 • Onderzoek en ontwikkeling
  Leer meer

  Onderzoek en ontwikkeling

  Ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam werkt aan de toekomst van stoom

  Leer meer
 • Gesponsord door GESTRA
  Meer informatie

  Gesponsord door GESTRA

  Wij werken samen met de beste en de slimste om onze kennis te vergroten en de volgende generatie ingenieurs en vernieuwers te ondersteunen.

  Meer informatie
 • Investeerders
  Meer informatie

  Onze milieuverklaring

  Lees het volledige verhaal en kom meer te weten over onze inzet voor onze klanten van Spirax Sarco Engineering

  Meer informatie

Onderzoek en ontwikkeling

Ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam werkt aan de toekomst van stoom

Leer meer