Op zoek naar gestra producten en diensten?

Wat zijn de voordelen van stoom?

Wat zijn de voordelen van stoom?

Partially empty battery

Stoom houdt energie vast

Engineer with tick

Stoom is veilig

Bullseye

Stoom is gemakkelijk te regelen

Connected cogs

Energie wordt gemakkelijk overgedragen

Wavy lines representing steam

Stoom is flexibel

Al vele jaren wordt stoom vanwege zijn voordelen gekozen als energiedrager voor productieprocessen in de industrie en de nutssector. Dit is waarom.

Stoom houdt energie vast

Water is een gemakkelijk beschikbare grondstof, het is goedkoop en kan worden hergebruikt zonder afval. Als water in een stoomketel wordt verwarmd om stoom te produceren, absorbeert het energie. Stoom kan vijf of zes keer meer potentiële energie bevatten dan een equivalente massa water. Deze energie kan gemakkelijk worden getransporteerd en gebruikt voor productieprocessen waarbij directe of indirecte verwarming nodig is.


Stoom is veilig

Water omgezet in stoom is een goede energiedrager. Stoom is ongevaarlijk en milieuvriendelijk.


Stoom is gemakkelijk te regelen

De energie in stoom kan worden gecontroleerd door de druk en temperatuur te regelen. Met de juiste stoomapparatuur kunt u de hoeveelheid energie die u voor uw processen nodig hebt, gemakkelijk controleren en regelen.


Energie wordt gemakkelijk overgedragen

Stoom zorgt voor een uitstekende warmteoverdracht. Het kan het te verwarmen product omringen of erin worden geïnjecteerd. Het kan elke ruimte voorzien van en vullen met een constante temperatuur. De eigenschappen van de warmteoverdracht van stoom zijn zo hoog, dat het vereiste oppervlak voor de warmteoverdracht relatief klein is. Dit betekent dat er minder ruimte nodig is in uw stoominstallatie, waardoor deze gemakkelijker te installeren is.


Stoom is flexibel

Stoom is ook steriel, waardoor het ideaal is voor productieprocessen in de levensmiddelen- en farmaceutische industrie en voor sterilisatie in ziekenhuizen.