Op zoek naar gestra producten en diensten?

Casestudy

Ketelfabrikant

Een ketelfabrikant uit de voedings- en drankindustrie zocht een betrouwbare partner voor zijn keteluitrusting.

Voordelen voor de klant

Klant

Een ketelfabrikant die ketels vervaardigt voor de levensmiddelen- en drankenindustrie in Spanje, Latijns-Amerika en Marokko was op zoek naar een nieuwe partner voor ketelapparatuur. Deze ketelfabrikant was op zoek naar een partner die betrouwbare ketelapparatuur van hoge kwaliteit kon leveren voor een continue voedingswater systeem binnen hun premium keteloplossing. De keuze viel op GESTRA vanwege hun technische stoom- en condensaatknowhow en hun toonaangevende digitale oplossingen voor ketelapparatuur, om hen te ondersteunen met hun nieuwe hoogwaardige ketelprogramma.

Boilerhouse machinery

Oplossing

De ketelfabrikant en het GESTRA-team hebben samen een oplossing ontworpen waarin de benodigde ketelregelingen en niveauregelaars geïntegreerd waren om een volledig open voedingswatersysteem te creëren dat in alle gevallen een constante watertoevoer naar de ketel zou waarborgen. De keuze van het product omvatte extra min/max relais om het voedingwater te controleren, zodat de ketel niet uit hoefde voor onderhoud aan de voedingwater regelklep.

De technische oplossing van GESTRA omvatte de volgende producten:

Niveaubegrenzer SPECTORmodul - NRG16-50, NRS1-50  Pneumatische regelkleppen   Levelcontrol SPECTORmodul touch - NRG26-21, NRR2-53
 
 

Samenvatting van de technische oplossing

  • Gebruiksvriendelijke niveaubegrenzer SPECTORmodul - NRG 16-50 en NRS 1-50
  • Voldoet aan EU Boiler Norm EN 12952 / EN 12953
  • Veilige werking en bescherming van de ketel
  • Voldoet aan normen voor (SIL) niveau 3 voor niveaubegrenzer

Resultaat

Het uiteindelijke product leidde tot de introductie van een nieuwe reeks kwalitatief hoogwaardige ketels. Eindgebruikers zouden een volledige beschikbaarheid tijdens service ervaren, lage Total Cost of Ownership en stabiele waterpeil zonder alarmen als gevolg van laag/hoog water of opkokers. 

In de huidige industriële omgeving moeten stoomketels werken met een hoog rendement en lage kosten, maar ook voldoen aan strenge veiligheidstests. Door GESTRA als partner te kiezen, kon de stoomketelproducent zijn oplossing met vertrouwen leveren. 

De keuze van de producent voor GESTRA maakte het mogelijk om een plaats te veroveren op markten waar geïntegreerde technologieën zeer belangrijk zijn. Het resultaat was een toename van de verkoop, in de wetenschap dat het besturingssysteem van het product van de hoogste kwaliteit was.

Uw lokale experts op het gebied van stoom en condensaat

Wij willen u graag helpen met de juiste oplossingen voor uw sector