Op zoek naar gestra producten en diensten?

Casestudy

Centrale

Een Deense elektriciteitscentrale wilde lekken en energieverliezen beperken, maar moest uiteindelijk ook het onderhoud verminderen.

Voordelen voor de klant

Klant

Een met biomassa gestookte krachtcentrale in Denemarken had te kampen met stoom- en energieverliezen totdat hun ketelaftapkleppen werden vervangen. Tijdens de opstart- en opwarmfase moeten de ketelaftapkleppen open blijven. Deze Severe Service Drain Valves moeten spoelwater bij hoge druk afvoeren. Zodra de opstartfase voorbij is en de installatie weer normaal werkt, moeten de kleppen goed worden afgesloten. Als gevolg van trim-erosie had de klant last van lekkende ketelaftapkleppen, waardoor de onderhoudstijd en de kosten voor het vervangen van reserveonderdelen toenamen. Door de lekkages verloor de klant ook 'hoogwaardige' stoom en energie uit zijn processen.

Contol valve for servere services

Oplossing

Na een rondgang door de fabriek adviseerde GESTRA om de bestaande ketelaftapkleppen te vervangen door de ZK 313 regelklep van GESTRA als oplossing voor de aftap- en opwarmklep. Speciaal ontworpen voor zware diensten, zijn de ZK 313's uitgerust met een speciale meertraps trim met tandemzitting voor een betrouwbare dichte afsluiting zonder lekkage. Ze blijven slijtvast bij hoge differentiële drukken en bij opspattend water.

Samenvatting van de technische oplossing

  • Ideaal voor onderhoudstoepassingen in stoom-, condensaat- en watercycli
  • Verwerkt hoge differentiële druk
  • Lekvrije afdichting
  • Slijtagebestendige trim tegen flashend water en 2 fase stroming

Resultaat

De geïnstalleerde kleppen hadden nog een bijkomend voordeel. Het ontwerp van de ZK 313 bood niet alleen een robuuste oplossing voor het doorlekken van water, maar verkortte ook de tijd die nodig was voor onderhoudsprocedures. Dit was deels te danken aan de slijtvastheid van de meertraps trim en de mogelijkheid om deze te demonteren zonder de klep uit de pijpleiding te halen, zodat de onderhouds- en reparatietijd korter wordt. De klant was eindelijk in staat de hoogwaardige stoom te behouden die hij tot dan toe had verloren en de onderhoudskosten te verlagen, zodat hij zich op andere delen van de installatie kon concentreren.

Uw lokale experts op het gebied van stoom en condensaat

Wij willen u graag helpen met de juiste oplossingen voor uw sector