Op zoek naar gestra producten en diensten?

Casestudy

Chemisch bedrijf

Een chemisch bedrijf was op zoek naar een veilige oplossing voor de verwerking van ingekochte stoom die hun fabriek binnenkwam.

Voordelen voor de klant

Klant

Het chemiebedrijf levert milieuvriendelijke, vlamvertragende vulstoffen en oxiden aan een snel groeiende markt. Om hun zeer gespecialiseerde producten te vervaardigen, ondergaan de grondstoffen een complex chemisch proces. Dit omvat thermische conversies in grote autoclaven die een nauwkeurige en betrouwbare temperatuurregeling vereisen. Aangezien het bedrijf stoom betrekt van een nabijgelegen elektriciteitscentrale, wordt de stoom geleverd bij een temperatuur en druk die niet geschikt zijn voor het vereiste proces. Het chemiebedrijf had een oplossing nodig om de stoom die hun faciliteit binnenkwam, te kunnen verwerken en daarbij consequent te voldoen aan de Safety Integrity Levels (SIL). Hiervoor was gespecialiseerde apparatuur nodig die zowel betrouwbaar was als op maat gemaakt voor zijn doel.

Contol valve for servere services

Oplossing

Het chemiebedrijf schakelde GESTRA in als adviseur voor technisch stoom- en condensaatadvies. Het doel was om te bepalen wat de juiste apparatuur zou zijn om te gebruiken en een oplossing voor te stellen. Door uitsluitend gebruik te maken van GESTRA's producten en technische expertise, was GESTRA in staat om een op maat gemaakte oplossing te creëren voor dit chemiebedrijf. Door GESTRA's ZK Regelklep, KD Desuperheater, TRS 5 - 50 Veiligheidstemperatuurbegrenzers, UNA 45 en VD Pressure Flash Tank in het systeem op te nemen, kon GESTRA een betrouwbare end-to-end oplossing bieden voor dit chemiebedrijf. Het ontwerp verlaagde de druk van de stoom die de installatie binnenkwam en integreerde koeltechnologieën die zorgden voor een consistente, nauwkeurige en betrouwbare temperatuur voor hun delicate chemische processen.

Resultaat

Het chemiebedrijf ondervond extra positieve resultaten door de installatie van deze oplossing. De integratie van GESTRA's ZK-regelkleppen zorgde voor een veilige en betrouwbare drukverlaging van bijna 50 bar, evenals een correcte temperatuurbewaking van het autoclaafproces. Een ander voordeel was de mogelijkheid om warmte terug te winnen door condensaat uit de flashtank op te vangen en te gebruiken voor ondersteunende diensten, waardoor het bedrijf energie kon besparen. Dankzij een grondige kennis van de chemie- en stoomindustrie kon GESTRA een 'one-stop shop'-oplossing bieden. Van advies tot ontwerp en inbedrijfstelling heeft GESTRA dit chemiebedrijf productiecontinuïteit en gemoedsrust geboden.

Uw lokale experts op het gebied van stoom en condensaat

Wij willen u graag helpen met de juiste oplossingen voor uw sector