Op zoek naar gestra producten en diensten?

GESTRA's Geschiedenis

Meer dan 100 jaar stoomexpertise

Toen Gustav Friedrich Gerdts op 29 oktober 1902 zijn onderneming oprichtte, was het industriële tijdperk nog maar net begonnen. Hoewel hij jong en onbekend was en over weinig financiële middelen beschikte, had hij vele nieuwe ideeën die van invloed zouden zijn op talloze industriële toepassingen.

Zijn doel voor deze nieuwe onderneming was het stoom- en energieverbruik in fabrieken te optimaliseren, waardoor de bedrijfszekerheid en de procesefficiëntie zouden toenemen.

Stoom van het industriƫle tijdperk naar het digitale tijdperk

Gerdts doel met deze nieuwe onderneming was het stoom- en energiegebruik in fabrieken te optimaliseren, waardoor de bedrijfszekerheid en de procesefficiëntie zouden toenemen. Dit is een doel dat GESTRA tot in de 21e eeuw heeft nagestreefd.

Sepia image of an old factory worker

De uitdaging aangaan

Meer nu dan ooit, streven onze klanten naar een duurzame bedrijfsvoering. De uitdagingen kunnen in het ketelhuis worden aangepakt, te beginnen met de technische expertise die GESTRA in huis heeft voor stoom- en condensaatoplossingen. Door met onze klanten samen te werken, hebben wij producten van wereldklasse ontworpen die volgens de hoogste normen worden vervaardigd, zodat onze klanten er zeker van kunnen zijn dat hun systemen betrouwbaar en duurzaam zijn.

Onze klanten kunnen vertrouwen op onze marktleidende diensten om hun toekomstige duurzaamheid te verzekeren. Om aan hun stoom- en condensaatuitdagingen te kunnen blijven voldoen, moeten we onze collega's aannemen en opleiden om de beste te zijn.

Een tijdlijn van de geschiedenis van GESTRA

 • jaren 1900

  jaren 1900

  De onderneming werd in 1902 in Bremen opgericht en kreeg in 1907 de naam Gustav F. Gerdts KG, naar de oprichter.

 • jaren '50

  jaren '50

  In 1956 richtte GESTRA zijn eerste dochteronderneming op in Frankrijk, waarna in 1957 snel een tweede dochteronderneming in Spanje werd geopend.

 • jaren '60

  jaren '60

  GESTRA zet zijn expansie voort met de opening van nieuwe dochterondernemingen in Engeland, Italië en Brazilië. In 1962 verandert de onderneming in Gustav F. Gerdts GmbH & Co. KG en vervolgens in 1968 tot GESTRA KSB Vertriebsgesellschaft.

 • jaren '70

  jaren '70

  In 1976 richtte GESTRA in de VS GESTRA Inc. op.

 • jaren '80

  jaren '80

  In 1983, toen het bedrijf groeide, werd het omgevormd tot GESTRA Aktiengesellschaft.

 • jaren '90

  jaren '90

  Het bedrijf werd in 1997 omgevormd tot GESTRA GmbH.

 • jaren 2010

  jaren 2010

  Het bedrijf werd in 2017 opgenomen in Spirax Sarco Engineering PLC, waarbij verdere regionale kantoren in Zuidoost-Azië, India en Latijns-Amerika werden opgericht. China werd aangekondigd als een verdere dochteronderneming in 2019.

 • jaren 2020

  jaren 2020

  GESTRA vierde 120 jaar stoomprestaties met feestelijkheden in het hoofdkantoor in Bremen.

jaren 1900

De onderneming werd in 1902 in Bremen opgericht en kreeg in 1907 de naam Gustav F. Gerdts KG, naar de oprichter.