Op zoek naar gestra producten en diensten?

120 jaar engineering steam performance

Een mijlpaal voor GESTRA

Gebouwd op tientallen jaren van samenwerking, innovatie en precision engineering, zullen GESTRA en hun werkmaatschappijen over de hele wereld op 4 mei 2022 de tijd nemen om hun 120-jarig bestaan te vieren.

GESTRA begon met de ontwikkeling van producten voor procesvloeistoftoepassingen en heeft in de afgelopen 120 jaar grote technologische veranderingen doorgemaakt. De reputatie van GESTRA op het gebied van kwaliteit heeft zich voortgezet van het industriële tijdperk naar het digitale tijdperk.

Ondanks de snelle veranderingen is er één ding constant gebleven dat bijdraagt aan het succes van GESTRA: hun vastberadenheid om hun klanten een optimaal en energie-efficiënt proces te garanderen als het gaat om industrie en productie.

GESTRA's Divisional Director Sheldon Banks zei hierover: “Na 120 jaar blijft ons geweldige bedrijf klanten wereldwijd helpen bij het oplossen van hun uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en procesverbetering met onze oplossingen op het gebied van stoomtechniek.”

Een vroege advertentie voor GESTRA

Van het begin in industriƫle efficiƫntie

Oprichter Gustav Friedrich Gerdts concentreerde zich op zijn vele ideeën ter ondersteuning van operationele efficiëntie en betrouwbaarheid in fabrieken in het hele land. Met de industriële revolutie in volle gang zag hij de mogelijkheden om het energieverbruik van stoom te optimaliseren en begon hij producten te bouwen om dit te bereiken. Hij wist niet dat veel van de principes die wij tegenwoordig gebruiken bij het ontwerpen van systemen en thermodynamica, zouden voortkomen uit zijn vroege ontwerpen.

De basis leggen voor de toekomst van het ketelhuis

Van hun vroege betrokkenheid bij de klant en tot productkwaliteit van precisieontwerp, is er weinig veranderd in GESTRA's ethos en ontwerpbenadering. De technologie mag dan veranderd zijn, het oorspronkelijke doel is hetzelfde gebleven.

Door intelligente oplossingen te ontwikkelen voor verschillende industriële procestoepassingen met een hoge ontwerpspecificatie, kunnen veiligere, kosteneffectieve en energie-efficiënte processen gerealiseerd worden.

De industrie denkt nu na over de impact van haar activiteiten en productie en organisaties willen sneller kunnen schakelen. Met 120 jaar ervaring is GESTRA goed gepositioneerd om organisaties te ondersteunen in hun streven naar een duurzamere toekomst.

Lees meer over GESTRA's inzet voor duurzaamheid in actie.

Naar het digitale tijdperk en verder

Innovatief productontwerp is één manier waarop organisaties hun doelstellingen kunnen bereiken. Door automatisering en digitalisering zijn veel processen veiliger en beter geoptimaliseerd dan ooit. GESTRA's voortdurende streven naar productuitmuntendheid begint met investeringen in nieuwe technologieën om het productieproces te vereenvoudigen terwijl we de volgende stappen zetten om onze toekomst in het ketelhuis op te bouwen.